Op vakantie in de meivakantie
Huur een boot in Friesland

Op vakantie in de meivakantie, huur een boot in Friesland

Op het water genieten van de eerste warme dagen als voorproefje op de zomervakantie? Mei is een perfecte maand voor een paar dagen op het water met uw gezin, familie of vrienden. Bij Nautica Yachtcharter huurt u een motorboot of kotterjacht voor 2 tot 11 personen voor een weekend, midweek, week of langer varen tijdens de vakantie in mei.

Wilt u eens wat anders dan een stedentrip maken of een vakantiehuis huren tijdens de vakantie in mei? Aan boord van een motorboot is uw vakantie net zo gevarieerd en afwisselend! Vakantie vieren op het water aan boord van een luxe boot biedt u naast ontspanning in de natuur ook de gelegenheid om op avontuur te gaan. Aan uw vaarroute kunt u gezellige en historische dorpjes en steden bezoeken en de omgeving ontdekken. Het anker uitgooien en midden in de natuur tot rust komen met het kabbelende water op de achtergrond kan natuurlijk ook. Kom varen op de Friese Meren; kies een van de vaarroutes en ontdek zelf de flexibiliteit van een vaarvakantie!

Boot huren

Boot huren in de meivakantie - voor elk gezelschap

Samen er op uit in het voorjaar? Een vakantie in mei leent zich uitstekend voor een vakantie op het water. De natuur is in deze periode op zijn mooist; alles is prachtig groen en de bomen zijn gevuld met bloesem. Het vaarseizoen is geopend, waardoor de bruggen weer vaker en langer geopend zijn. De eerste zomerse dagen dienen zich aan en er is weer volop reuring en gezelligheid op en rond het water. Een mooi moment om een vaarvakantie te plannen! Bij Nautica Yachtcharter kunt u een boot huren voor een weekend, midweek, week of langer.

Wij hebben voor elk gezelschap een passende boot. Want of u nu met met 2 personen wilt gaan varen of met 4, 6 of 8 personen; we helpen u graag om de juiste boot of combinatie van boten te kiezen voor uw vakantie op het water.

Soms valt Hemelvaart in de meivakantie en kunt u gebruik maken van een aantrekkelijk huuraanbod voor deze periode. Check hiervoor onze aanbiedingen en beschikbaarheid.

Bekijk aanbiedingen

Varen met kinderen

Kom tijdens de meivakantie varen met kinderen. Op een boot is altijd wat te doen, van het helpen met sturen en navigeren tot zonnebaden en luieren op het dek. Kinderen vermaken zich ook heel goed met een extra bij te huren rubberboot met 4pk motor.

Hoe stoer is het om de omgeving en kleine slootjes te verkennen die met de diepgang van de motorboot niet bereikbaar zijn. Een frisse duik nemen vanaf het zwemplateau en zelf een tochtje maken naar de dichtstbijzijnde haven voor een ijsje hoort er natuurlijk ook bij als het mooi weer is! Maak u op voor een onvergetelijke ervaring op het water voor jong en oud.

Zonder vaarbewijs een boot huren in mei

Het huren van een motorboot voor een vaarvakantie kan bij Nautica Yachtcharter zonder vaarbewijs. Afhankelijk van uw vaarervaring en de grootte van uw gezelschap kiest u een passende motorboot. Voor vertrek leggen wij u de belangrijkste zaken uit over het varen met uw boot. Wilt u met iets meer kennis en ervaring het water op? Kies dan voor een vaarcursus waarin we u op weg helpen.

In overleg met onze instructeur wordt bijvoorbeeld het aan- en afmeren geoefend. Maar u kunt ook leren knopen leggen, hoe te handelen bij moeilijke situaties, de stootwillen uitgooien en de boot vastleggen. Zo gaat u als stuurman- of vrouw en matroos vol vertrouwen het water op!

Varen door Friesland en Overijssel

Tijdens uw vaarvakantie wilt u tot rust komen in een andere omgeving en genieten van het water. Vanuit onze haven in Sneek vaart u zo het Sneekermeer op en zet u koers naar de Friese Meren, het IJsselmeer of Overijssel. Aan vaarwater geen gebrek! Er is onderweg veel te zien en te beleven, van prachtige uitzichten over het water en de weilanden tot de gezelligheid en bezienswaardigheden in de dorpjes en stadjes langs uw vaarroute. Ontdek de charme van de Friese elfsteden, neem een verkoelende duik in het IJsselmeer of zet koers naar watersport provincie Overijssel.

Deze laatste is bij velen niet erg bekend maar absoluut het ontdekken waard. Natuurliefhebbers zoeken de flora en fauna op in Nationaal Park Weerribben-Wieden, een groot laagveenmoeras. Cultuurliefhebbers brengen een bezoek aan Giethoorn (ook wel "Venetië van het Noorden” genoemd), Zwolle, Kampen en Blokzijl waar veel historische en culturele bezienswaardigheden te vinden zijn. Met een motorboot kunt u een mooie tocht varen langs alle plekken die u wil bezoeken: u kiest zelf de koers!

Huur een boot

Daarom Nautica bootverhuur in Sneek

Toplocatie in Sneek

Vaar op een luxe motorboot voor 2 tot 11 personen vanuit Sneek over het Sneekermeer en andere Friese Meren naar het IJsselmeer of Noordwest Overijssel

Luxe motorjacht huren in topconditie

Onze vloot bestaat uit motorboten en kotterjachten van 9,00 tot 14,95 meter en verkeert altijd in topconditie

Service en storingsdienst

Wij beschikken over een eigen servicedienst, permanent beschikbaar voor het verlenen van hulp bij een eventuele storing

Motorboot huren zonder vaarbewijs

Ook met weinig of geen ervaring kunt u bij ons een motorboot in Friesland huren, wij bieden een vaarcursus en begeleiding aan

Bootverhuur in Sneek

Varen op het Sneekermeer en andere Friese meren

Huur op onze toplocatie in Sneek een luxe motorjacht voor 2 tot 11 personen en ervaar hoe mooi het is met een boot die u huurt te varen door Friesland, Noordwest Overijssel en Weerribben-Wieden. Genieten van de natuur en rust, maar ook van de steden en dorpjes waar u naar toe kunt varen. Elke motorboot is te huur zonder vaarbewijs en indien gewenst kunt u een vaarcursus volgen.

Op vaarvakantie in Friesland