Varen in Sneek

Bij Nautica Yachtcharter huurt u een boot op toplocatie in Sneek, middenin het watersportcentrum van Friesland.

Sneek is de grootste plaats van de provincie Friesland en heeft voor zowel watersporters als niet-watersporter veel te bieden. Bekende toeristische trekpleisters zijn natuurlijk de Waterpoort, Sneekweek, de historische binnenstad en het prachtige Sneekermeer.

Varen over het Sneekermeer

Het Sneekermeer is één van de prachtige Friese Meren die u zeer gemakkelijk met uw motorboot van Nautica Yachtcharter kunt bereiken. Via het Sneekermeer vaart u ook naar de mooie watersportdorpen Terhorne (Terherne) en Goingarijp. In Sneek zelf kunt u door de Sneeker Waterpoort over de Hoogendsterpijp varen. Een must-see die bekend is van zijn opvallende torens met brug en poortwachterswoning.

Sneekweek

Jaarlijks vinden er in Sneek verschillende grote evenementen plaats. Onder watersporters is vooral de Sneekweek (in augustus) en de Kleine Sneekweek (in mei) bekend. De Sneekweek wordt georganiseerd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek en de Gemeente Súdwest-Fryslân. In deze feestelijke week kunt u genieten van muziek en (straat)theater. Daarnaast vinden er elke dag zeilwedstrijden plaats en kunt u een bezoek brengen op de grote kermis op het Martiniplein in de binnenstad van Sneek!

Huur een motorboot bij Nautica Yachtcharter en maak ook kennis met de Friese natuur en cultuur!

Motorboot huren in Friesland