Boot huren en varen op de Friese Meren

Wanneer u een motorboot bij Nautica Yachtcharter in Sneek huurt zijn de prachtige Friese meren die de provincie Friesland rijk is binnen handbereik.

Vanaf onze toplocatie in het watersportcentrum van Friesland vaart u in een mum van tijd het Sneekermeer (Snitser Mar), de Langweerderwielen (Langwarder Wielen) of de Gongarijpsterpoelen (Goaingarypster Puollen) op. En op één van onze motorboten vaart u ook zo naar andere prachtige meren in de buurt zoals het Tjeukemeer (Tsjûkemar) het Heegermeer (Hegemer Mar), de Fluessen (Fluezen) en het Slotermeer (Sleattemer Mar). Gegarandeerd een geslaagde vaarvakantie!

De perfecte combinatie van watersport en landrecreatie

De provincie Friesland (Fryslân) telt maar liefst 24 meren die over het algemeen allemaal met elkaar verbonden zijn. De meeste van deze Friese Meren komen samen in een prachtig toeristisch gebied in het zuidwesten en midden van de provincie. En precies in het hart van dit gebied vindt u de jachthaven van Nautica Yachtcharter! De combinatie van natuur, cultuur, watersport en landrecreatie trekt jaarlijks duizenden watersporters en natuurliefhebbers naar Friesland. U kunt in dit gebied namelijk niet alleen heerlijk varen, maar ook heerlijk wandelen en fietsen door de uitgestrekte waterlandschappen. En wat de denken van alle gezellige dorpen en steden in de buurt? 

Wat is er allemaal te doen?

Door de goede vaarverbindingen tussen alle meren en de vele activeiten die er voor zowel de watersporter als de niet-watersporter zijn te doen wordt dit gebied ook wel bestempeld als dé toeristische trekpleister van het noorden. Rondom de Friese meren -in het Fries ook wel de Fryske Marren genoemd- zijn veel leuke steden en dorpen waar u kunt aanmeren. 

  • Zo kunt een dagje shoppen in Sneek of de beroemde Sneekweek bezoeken
  • Met de kinderen naar het Kameleondorp in Terherne
  • Een hapje en drankje doen in de gezellige straten van Heeg
  • Naar het strandje aan de Fluessen bij Elahuizen
  • Aanmeren bij historische watersportdorpen zoals Woudsend, Balk en Sloten

Voor ieder wat wils

Zoals u ziet is er op en rondom de Friese Meren voor ieder wat wils. Wanneer u gaat varen met de kinderen is het erg leuk om eens naar het Starteiland in het Sneekermeer te varen. Terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin kunt u genieten van wat lekker in het restaurant. 
Op zoek naar rust en ruimte? In het Tjeukemeer vindt u een eiland waar u aan mag meren om in alle rust te genieten van de natuur. En ook in het Heegermeer zijn enkele kunstmatige eilanden aangelegd om met uw boot aan te meren en eventueel te overnachten.

Welke route u ook gaat varen met uw motorjacht, er is altijd wel een mooi strandje, een pittoresk dorpje of een andere bezienswaardigheid in de buurt!

Huur een motorboot