Varen naar Noordwest Overijssel

Huur een motorboot bij Nautica Yachtcharter in Sneek en vaar over de Friese Meren of via het IJsselmeer naar Noordwest Overijssel met haar historische vissersplaatsjes.

Of u nu via de kleine Friese wateren of het grote IJsselmeer vaart, de tocht richting de kop van Overijssel is een belevenis op zich. Het is een unieke kans om beide provincies beter te leren kennen per motorboot. Op onze site kunt u alles lezen over het varen in Sneek en op het Sneekermeer, over de Friese Meren en op het IJsselmeer. Op deze pagina vertellen wij u graag meer over het varen in Overijssel. Deze provincie staat vooral bekend om zijn nationale parken als de Weerribben en Wieden en de prachtige historische steden zoals Giethoorn, Zwolle, Kampen en Blokzijl. 

U zou het misschien niet denken, maar Overijssel is toch echt een watersport provincie. Met maar liefst 155 kilometer provinciaal water (waarvan 137 kilometer vaarweg) valt er genoeg te ontdekken vanaf het water. Alleen in Noordwest Overijssel zijn er al meer dan 50 ligplaatsen waar u aan kunt leggen, zowel in historische binnensteden als in de natuur.

Varen in de Weerribben-Wieden

Eén van de mooiste natuurgebieden om per motorjacht te verkennen is Nationaal Park Weerribben-Wieden. De Weerribben-Wieden is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Het gebied is ontstaan door zowel de mens als de natuur. Niet alleen vervening en rietteelt zorgen voor een divers landschap,  de plassen en meren die u er vindt zijn restanten van stormvloeden en erosie door de golven van de Zuiderzee. 

De natuur is er hoe dan ook prachtig en leent zich er bij uitstek voor om te verkennen via het water. Deze waterrijke omgeving staat bol van de meren, vaarten en rietkragen waar de flora en fauna zeer divers is. 

Mocht u ook de kleinere vaarten of grachten in Nationaal Park Weerribben-Wieden willen verkennen dan kunt u ter plekke altijd een SUP of kano huren. Wilt u het water verlaten? Leg dan eens aan in de haven van Vollenhove of Steenwijk en pak een terrasje!

Uiteraard is het ook mogelijk om op uw motorjacht richting Giethoorn te varen. U vaart gemakkelijk naar het Giethoornse Meer -waar u overigens kunt aanleggen in de mooie haven van Blokzijl- om vervolgens via het Kanaal Beulakerwijde-Steenwijk richting Giethoorn te varen. Aldaar kunt u een sloep of een punter huren om het ‘Venetië van het Noorden’ te verkennen.

Boot huren en varen in Overijssel

Huur ook een motorboot bij Nautica Yachtcharter in Sneek en verken zowel Friesland als Overijssel. Wij laten u graag alle mogelijke vaarroutes zien en informeren u graag over de diverse dorpen, steden en natuurgebieden die u op uw motorjacht aan kunt doen. Of u een weekend, week of midweek gaat varen, wij weten altijd een prachtige route uit te stippelen voor zowel de ervaren als de minder ervaren watersporter!

Motorboot huren