Vaarcursus volgen in Friesland

Onze boten zijn te huur zonder vaarbewijs, maar het varen van een motorboot vereist wel enige kennis. Meer over de vaarcursus die wij aanbieden.

Als beginnende schipper kunt u bij een gespecialiseerd bedrijf, waar wij mee samenwerken, een (dag) cursus volgen. Hiervoor kunt u terecht bij SSH Boating.

De reservering dient uiterlijk 3 weken voor datum vetrek te worden besproken.

Begeleiding aan boord van een motorboot

Bent u een schipper die op motorkruisers totaal geen vaarervaring heeft, dan bieden wij u de mogelijkheid om de door u gehuurde boot van Nautica Yacht Charter in één dag optimaal te leren beheersen.

U wordt dan aan boord begeleid door één van onze ervaren instructeurs, die dan samen met u en uw bemanning vaart door één van de mooiste delen van het Friese merengebied. Onderweg wordt er intensief geoefend in het besturen, aanleggen, afmeren van het schip als in het passeren van bruggen, enz.

Voor ongestoord vakantieplezier en voor de veiligheid van alle bemanningsleden is het niet voldoende met het schip vertrouwd te zijn, ook de kennis van een aantal belangrijke regels op het water is hiervoor onontbeerlijk.

Vaarcursus apart van de huurperiode

Naast de cursus direct vooraf van de huurperiode bieden wij ook de mogelijkheid om speciaal een cursus te volgen op een dag naar keuze.

Veel vraag hebben wij naar een vaarcursus welke vooraf op een speciale dag wordt gegeven. Hiervoor bieden wij u de mogelijkheid aan om dit te volgen op een tijdstip dat het u past. Bijvoorbeeld op dinsdag of woensdag kunt u met een schipper de fijne kneepjes van het varen uitproberen en leren. Als het mogelijk is op het schip wat u gehuurd heeft, als deze verhuurd is hebben wij veelal een vervangend schip beschikbaar. 

Veelal zijn het mannen die sturen en de vrouwen die hulp bieden bij aanleggen en afvaren. Maar vaak is het handiger dat de vrouw gaat sturen en de man de touwen en stootwillen bediend, kortom ook voor de vrouwelijke schipper is de cursus heel interessant. Aan- en afmeren, knopen leggen, boot aanleggen, stootwillen uithangen, hoe te handelen bij moeilijke situaties, alle onderdelen komen aan de orde. Wij behandelen wat u graag wilt oefenen.

Prijzen en data naar afspraak.

Neem contact op

Meer informatie