Zo gaat u zorgeloos het water op

Een vaarvakantie in Friesland is een heerlijke manier om te ontspannen en te genieten van het water. Of u nu met een royaal motorjacht voor 6 personen of een motorboot voor 2 personen vaart, een goede voorbereiding is essentieel voor een zorgeloze vakantie.

 Winkels zijn niet altijd in de buurt, en niets is vervelender dan er tijdens uw reis achter te komen dat u iets belangrijks bent vergeten. Bij Nautica Yachtcharter weten we dat een goede voorbereiding essentieel is voor een ontspannen vakantie, en daarom hebben we alle tips voor uw vaarvakantie op een rijtje gezet. Zo stapt u goed voorbereid aan boord en kunt u onbezorgd het water op.

Haal het beste uit uw vaarvakantie in Friesland met deze onmisbare tips!

Met onze praktische tips ontdekt u hoe u zonder vaarbewijs toch vol vertrouwen kunt varen, welk schepen gelijkvloers zijn en hoe u de mooiste vaarroutes en verborgen pareltjes niet mist. Zo gaat u goed voorbereid op vaarvakantie zodat u volop kunt genieten zonder u zorgen te maken.

Lees hieronder onze tips een maak van uw vaarvakantie ééntje met een gouden randje!

 • Vaarbewijs halen?

  Geen vaarbewijs? Geen probleem! Al onze motorboten kunnen zonder vaarbewijs worden gehuurd. Maar als u volledig op de hoogte wilt zijn van de regels of bijvoorbeeld op zee wilt varen, is het zeker een goed idee om uw vaarbewijs te halen. We bieden ook vaartrainingen aan, waar u in korte tijd alle benodigde informatie krijgt van een ervaren instructeur. Zo kunt u onbezorgd genieten van uw vaarvakantie in Nederland. Lees meer over de meest belangrijke regels op het water en volg onze vaartraining voor een ontspannen vaarervaring. 

 • Verzekeringen - alles gedekt?

  Bij Nautica Yachtcharter vaart u met een verzekerd schip, aangezien we een HISWA-aangesloten bootverhuurder zijn. Consumentvriendelijke voorwaarden zijn van toepassing als er onverhoopt schade ontstaat, zoals deze zijn te vinden in onze huurvoorwaarden. Het is daarnaast goed om uw eigen aansprakelijkheidsverzekering nog even te controleren met betrekking tot bagage en uw gezelschap. Als persoonlijke bezittingen niet volledig worden gedekt, kunt u ervoor kiezen om een passende reisverzekering af te sluiten met bagagedekking.

 • De ideale vaarroute voor een geslaagde vaarvakantie!

  Denk vooraf goed na over uw vaarroute en zorg ervoor dat deze binnen de huurperiode past. Houd rekening met drukte op het water en mogelijke bruggen en sluizen die u moet passeren. We voorzien u van verschillende vaarkaarten, en onze medewerkers geven graag advies over mooie vaaroutes zoals de Elfstedenroute en evenementen als Sneekweek en het skûtsjesilen in Friesland. Geniet van de vrijheid van het varen, of u nu langzaam vaart en prachtige natuurgebieden verkent of juist gezellige stadjes bezoekt.

 • Uw gezelschap aan boord

  Bij Nautica Yachtcharter staat veiligheid bij het varen met een motorboot voorop. We bieden de mogelijkheid om zwemvesten bij te boeken voor zowel volwassenen als kinderen. Comfort en gemak zijn ook belangrijk, daarom hebben we een divers aanbod motorjachten voor 2 personen tot een groter gezelschap van 11 personen. Voor mindervalide mensen die moeite hebben met traplopen zijn onze gelijkvloerse motorjachten zeer geschikt. Bekijk hiervoor kotterjacht Lady Jacquelyn, motorboot Lady Marlice of motorboot Lady Cora voor een comfortabele vaarervaring. 

 • Fietsen, wandelen en varen door de natuur en in gezellige Friese steden en dorpen

  Breng voor de afwisseling tijdens de vaarvakantie vooral een bezoek aan Friese steden of kleine gezellige dorpjes in Friesland zoals Woudsend, Balk of het bruisende Sneek. Of ga onthaasten in de natuur van Friesland. Er zijn prachtige natuurgebieden te vinden zoals Nationaal Park 'De Alde Feanen'. Heel handig om voor dit soort uitjes de fiets te kunnen pakken. Zo kunt u gemakkelijk een boodschap doen of een fijne fietstocht maken door de prachtige natuurgebieden in de omgeving. Wilt u liever geen rompslomp met een fietsendrager dan kunt u bij ons voor een aantrekkelijke prijs fietsen huren. Naast fietsen door mooie natuurgebieden is wandelen ook zeker aan te raden. Wanneer u in de prachtige weerribben of van de gezellige havens toch richting het gezellige stadscentrum wilt lopen is het wel heel prettig dat u naast slippers en sandalen goede schoenen bij u heeft. Tip: met een bijboot kunt u gemakkelijk gezellige stadjes bereiken, zelfs als er geen beweegbare lage bruggen zijn!

 • Voorbereid op ieder weertype op het water

  Wat u qua garderobe meeneemt hangt natuurlijk af van wanneer u gaat varen. In het vroege voorjaar of in het naseizoen kan het heerlijk warm zijn maar koelt het ook sneller af. Wees goed voorbereid op de frissere momenten. Meerdere laagjes kleding zijn dan wel zo prettig. Een fijne bijkomstigheid in die periode is de rust op het water. In het voor- en najaar zijn er minder watersport gebruikers waardoor je vaak ook minder lang voor bruggen en/of sluizen hoeft te wachten. Een lichte regenjas en zonnebrandcrème zijn ook onmisbaar in uw bagage!

 • Voldoende smaakvolle momenten aan boord - proviand

  Voordat u aan boord stapt is het prettig om voor de eerste dagen scheepsproviand aan boord te hebben. Dit zorgt ervoor dat u de eerste dagen niet gelijk koers hoeft te zetten naar een dorp of stad om benodigdheden voor een maaltijd te gaan halen.  Om echt te onthaasten tijdens uw vaarvakantie in Nederland kunt u namelijk kiezen om aan te leggen bij een Marrekritte ligplek in de vrije natuur. Niets zo ontspannen dan wakker worden met zicht op weilanden en natuurgeluiden op de achtergrond. 

Meer belangrijke informatie

We hebben de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet en voorzien van antwoorden. Mocht u nog andere vragen hebben, we helpen u graag verder. Neem contact met ons op voor een zorgeloze vaarvakantie!

Contact opnemen

Daarom Nautica bootverhuur in Sneek

Toplocatie in Sneek

Vaar op een luxe motorboot voor 2 tot 11 personen vanuit Sneek over het Sneekermeer en andere Friese Meren naar het IJsselmeer of Noordwest Overijssel

Luxe motorjacht huren in topconditie

Onze vloot bestaat uit motorboten en kotterjachten van 9,00 tot 14,95 meter en verkeert altijd in topconditie

Service en storingsdienst

Wij beschikken over een eigen servicedienst, permanent beschikbaar voor het verlenen van hulp bij een eventuele storing

Motorboot huren zonder vaarbewijs

Ook met weinig of geen ervaring kunt u bij ons een motorboot in Friesland huren, wij bieden een vaarcursus en begeleiding aan