Boot huren zonder vaarbewijs in Friesland

Met de motorboten van Nautica Yachtcharter in Sneek kunt u zonder vaarbewijs wegvaren.

Voor vertrek krijgt u van ons een korte instructie op de door u gehuurde boot. Extra oefenen en de vaarregels leren tijdens een vaarcursus kan bij ons ook. We helpen u graag om ontspannen, veilig en vertrouwd het water op te gaan!

Het water op met een comfortabele motorboot? Kom dan een boot huren zonder vaarbewijs bij Nautica Yachtcharter in Sneek. Een vaarbewijs is niet nodig als u en de boot voldoen aan het volgende:

 • De stuurman of -vrouw is minimaal 16 jaar
 • De lengte van de boot is maximaal 15 meter
 • De maximale snelheid van de boot is 20 km/u

*dit zijn de wettelijk geldende richtlijnen voor het huren van een motorboot zonder vaarbewijs

Vaarcursus in Friesland volgen

Boot huren zonder vaarbewijs - vaarcursus en vaarbegeleiding

Varen is een heerlijke manier om quality time door te brengen met elkaar. Genieten van het prachtige landschap, plezier hebben op en in het water en ontspannen op het dek in de zon. Naast de korte instructie die u van ons krijgt voor uw afvaart, bieden we een uitgebreide vaarinstructie en vaarbegeleiding aan, waarin we ook aandacht besteden aan de vaarregels. Zo zorgen we er samen voor dat u vol vertrouwen en veilig kunt genieten van het varen met een motorboot.

 • Begeleiding aan boord

  Varen met instructeur tijdens uw vakantie

  Onervaren schippers en bemanning kunnen hun vakantie beginnen door een dag te varen met een ervaren instructeur. Zo kunt u varen zonder vaarbewijs maar mét voldoende knowhow. Tijdens een mooie tocht op de Friese meren komen alle vaardigheden aan bod voor het besturen van de boot. Zo besteden we uitgebreid aandacht aan veilig wegvaren, aanleggen en hoe te handelen tijdens het wachten voor een brug. Ook bespreken we de geldende vaarregels op het water. Zo bent u goed voorbereid op elke situatie. Een fijne gedachte!

 • Vaarcursus apart van de huurperiode

  Voor uw vakantie leren varen en oefenen

  Als u liever voorafgaand aan uw vaarvakantie wilt oefenen, dan kunt u gebruik maken van onze flexibele vaarcursus. Op een door u gekozen moment komt u dan naar onze haven en onder begeleiding van een ervaren schipper leert u - eventueel samen met uw bemanning- praktische vaardigheden zoals sturen en aan- en afmeren. We kunnen dan ook extra aandacht besteden aan wat u graag wilt oefenen. Zo kunt u op één of meer momenten in de periode voor uw vakantie op het water kennis en ervaring opdoen zodat u zonder zorgen het water op gaat. Zonder vaarbewijs maar wel met de juiste kennis en ervaring!

  We proberen altijd te oefenen op de door u gehuurde motorboot, lukt dat niet, dan varen we met een vergelijkbare boot.

Neem gerust contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken en een instructie of begeleiding kunnen inplannen.

Motorboot huren zonder vaarbewijs in Friesland

Onze vloot bestaat uit verschillende luxe en comfortabele motorboten, geschikt voor zowel een korte als een langere vaarvakantie. Wilt u een boot huren in Friesland voor 2 personen zonder vaarbewijs of gaat u op vaarvakantie met een groep vrienden maar in uw gezelschap is geen ervaren stuurman- of vrouw? Een vaarbewijs is niet nodig, maar met een vaarcursus of begeleiding aan boord vooraf vertrekt u altijd goed voorbereid. Varen op de Friese wateren is ontspannen, genieten van de omgeving, elkaar en het water. Onze boten zijn allemaal voorzien van boeg- en hekschroef, GPS, snelheidsmeter en dieptemeter voor optimaal vaargenot. Leer tijdens onze instructies en cursus hoe u deze apparatuur kunt gebruiken en bedienen en geniet volop van uw vaarvakantie. Bent u er klaar voor?

Motorboot huren

Daarom Nautica bootverhuur in Sneek

Toplocatie in Sneek

Vaar op een luxe motorboot voor 2 tot 11 personen vanuit Sneek over het Sneekermeer en andere Friese Meren naar het IJsselmeer of Noordwest Overijssel

Luxe motorjacht huren in topconditie

Onze vloot bestaat uit motorboten en kotterjachten van 9,00 tot 14,95 meter en verkeert altijd in topconditie

Service en storingsdienst

Wij beschikken over een eigen servicedienst, permanent beschikbaar voor het verlenen van hulp bij een eventuele storing

Motorboot huren zonder vaarbewijs

Ook met weinig of geen ervaring kunt u bij ons een motorboot in Friesland huren, wij bieden een vaarcursus en begeleiding aan

Bootverhuur in Sneek

Varen op het Sneekermeer en andere Friese meren

Huur op onze toplocatie in Sneek een luxe motorjacht voor 2 tot 11 personen en ervaar hoe mooi het is met een boot die u huurt te varen door Friesland, Noordwest Overijssel en Weerribben-Wieden. Genieten van de natuur en rust, maar ook van de steden en dorpjes waar u naar toe kunt varen. Elke motorboot is te huur zonder vaarbewijs en indien gewenst kunt u een vaarcursus volgen.

Op vaarvakantie in Friesland