0515 559316

Vaar ervaring

Onze schepen kunnen gehuurd worden zonder dat een vaarbewijs noodzakelijk is. Echter het varen van een motorjacht vereist wel enige kennis van het sturen van een boot. 

Als beginnende schipper kunt u bij een gespecialiseerd bedrijf, waar wij mee samenwerken, een (dag) cursus volgen.

De kosten voor een cursus zijn: prijs vaarschool Noord Nederland of SSH Boating


Voor informatie kijk op: vaarschoolnoordnederland.nl of SSH Boating.

De reservering dient uiterlijk 3 weken voor datum vetrek te worden besproken.

Bent u een schipper die op motorkruisers totaal geen vaarervaring heeft, dan bieden wij u de mogelijkheid om het door u gehuurde jacht van Nautica Yacht Charter in één dag optimaal te leren beheersen.

U wordt dan aan boord begeleid door één van onze ervaren instructeurs, die dan samen met u en uw bemanning vaart door één van de mooiste delen van het Friese merengebied. Onderweg wordt er intensief geoefend in het besturen, aanleggen, afmeren van het schip als in het passeren van bruggen, enz.

Voor ongestoord vakantieplezier en voor de veiligheid van alle bemanningsleden is het niet voldoende met het schip vertrouwd te zijn, ook de kennis van een aantal belangrijke regels op het water is hiervoor onontbeerlijk.

 

Vaarcursus apart van de huurperiode

Naast de cursus direct vooraf van de huurperiode bieden wij ook de mogelijkheid om speciaal een cursus te volgen op een dag naar keuze.

Veel vraag hebben wij naar een vaarcursus welke vooraf op een speciale dag wordt gegeven. Hiervoor bieden wij u de mogelijkheid aan om dit te volgen op een tijdstip dat het u past. Bijvoorbeeld op dinsdag of woensdag kunt u met een schipper de fijne kneepjes van het varen uitproberen en leren. Als het mogelijk is op het schip wat u gehuurd heeft, als deze verhuurd is hebben wij veelal een vervangend schip beschikbaar. 

Veelal zijn het mannen die sturen en de vrouwen die hulp bieden bij aanleggen en afvaren. Maar vaak is het handiger dat de vrouw gaat sturen en de man de touwen en stootwillen bediend, kortom ook voor de vrouwelijke schipper is de cursus heel interessant. Aan- en afmeren, knopen leggen, boot aanleggen, stootwillen uithangen, hoe te handelen bij moeilijke situaties, alle onderdelen komen aan de orde. Wij behandelen wat u graag wilt oefenen.

Prijzen en data naar afspraak.

Onze vloot

De vloot bestaat uit schepen van 9,00 tot 14,95 mtr, geschikt voor 2 tot 11 personen en verkeren altijd in topconditie.

Aanbiedingen voor uw volgende vakantie?
Een onvergetelijke vaarvakantie in Friesland?
Huur een Privateer, Hellingskip of Staaldus bij Nautica Yacht Charter